Home > Inwoners > Nieuws > Gemeente Harlingen wederom uitgebreid met WhatsApp-groepen

Gemeente Harlingen wederom uitgebreid met WhatsApp-groepen (10-10-2017)

Vandaag heeft burgemeester Sluiter wederom een WhatsApp-bordje onthuld. Ditmaal op de Foarryp in Wijnaldum. Iedereen kan nu zien dat ook in Wijnaldum de inwoners al langere tijd actief opletten en elkaar waarschuwen via de smartphone wanneer er een opvallende situatie, opvallende personen of onbekende auto’s worden gesignaleerd.

Buurtpreventie werkt

De gemeente Harlingen vindt het belangrijk dat deze WhatsApp-groepen ontstaan. Burgemeester Sluiter: “De inwoners kennen hun eigen wijk of dorp goed en hebben vaak wel in de gaten wanneer er zich iets opvallends voordoet. Via de WhatsApp-groep kunnen de inwoners dit met elkaar delen, erop af stappen en eventueel de politie waarschuwen. Mede door deze vorm van buurtpreventie zijn het aantal inbraken in de gemeente erg afgenomen. Buurtpreventie is een goed middel tegen criminaliteit in de wijk.”

Burgemeester Sluiter onthult het WhatsApp-bordje in Wijnaldum.

Dekkingsgebied

In de gemeente Harlingen zijn ondertussen bijna 20 WhatsApp-groepen actief en wordt er in een aantal wijken ook gesurveilleerd. Daarmee beslaat buurtpreventie al een groot deel van de gemeente. Naast Wijnaldum zijn onlangs ook o.a. de wijken Almenum, Noorderkwartier, Havenkwartier, Plan Zuid, Schepenwijk en Ludinga begonnen met buurtpreventie via een WhatsApp-groep.

Dekkingskaart Buurtpreventie gemeente Harlingen

Buurtpreventie in uw wijk

De gemeente en politie steunen buurtpreventie-initiatieven van harte. Wilt u in uw wijk ook het initiatief nemen tot het oprichten van buurtpreventie? Neem dan contact op met de gemeente (14 0517) of met uw wijkagent. Voor tips over preventiemaatregelen kunt u terecht op www.politie.nlwww.harlingen.nl/buurtpreventie  of op de facebookpagina Stop Woninginbraken.

Gemeente Harlingen

Klantcontactcentrum