Home > Inwoners > Nieuws

• Informatieavond bodemdalingsproblematiek.

(15-12-2017)

Op dinsdagavond 12 december 2017 is er een informatieavond georganiseerd waarbij door experts is verteld over de problematiek rond bodemdaling. De gegeven presentaties kunt u hieronder terug vinden.

• Stremming Noorderhaven zuidzijde

(15-12-2017)

Dinsdag 19 december 2017 is de Noorderhaven-zuidzijde (gedeelte Prinsenstraat-Vismarkt) afgesloten van 7.00 uur tot 12.30 uur in verband met takelwerkzaamheden.

• Stremming Noorderhaven noordzijde

(15-12-2017)

Maandag 18 december 2017 is de Noorderhaven noordzijde (gedeelte Bildtsestraat- Noorderstraat) van 11.00 uur tot 13.00 uur afgesloten voor het verkeer. In verband met takelwerkzaamheden.

• Harlingen zoekt stembureauleden

(13-12-2017)

Op woensdag 21 maart 2018 vinden de verkiezingen voor een nieuwe Gemeenteraad plaats; daarnaast wordt er tegelijkertijd een referendum gehouden, namelijk voor de wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten.

• Vuurwerkbrillen voor achtstegroepers Harlingen

(13-12-2017)

MCL Harlingen en de gemeente Harlingen zorgen er samen voor dat alle achtstegroepers van basisscholen in de gemeente Harlingen een gratis vuurwerkbril krijgen. Wethouder / locoburgemeester Maria le Roy overhandigt de eerste brillen aan leerlingen van de OBS Middelstein in Midlum, op woensdag 13 december, 15.00 uur, in MCL Harlingen. De leerlingen worden dan ook bijgepraat over de gevaren van vuurwerk, door oogarts Marc Talsma en plastisch chirurg Tijmen de Jong van het MCL.

• Huurdersvereniging, Gemeente en De Bouwvereniging tekenen prestatieafspraken

(13-12-2017)

Vanuit de Woningwet 2015 worden er elk jaar prestatieafspraken gemaakt tussen Huurdersvereniging, Gemeente en De Bouwvereniging. Daarin worden onder meer afspraken gemaakt over betaalbaarheid en duurzaamheid van de sociale huurwoningen nu en in de toekomst.

• Kennisgeving van het voornemen tot uitschrijving BRP

(13-12-2017)

Uit onderzoek van de afdeling Dienstverlening en Ondersteuning is gebleken dat onderstaande persoon niet meer woont op het adres waar hij volgens de Basisregistratie Personen (BRP) staat ingeschreven. Het adresonderzoek heeft geen resultaat opgeleverd.

• Wie kent een Harlinger Held?

(13-12-2017)

Kent u een jongere, tussen de 8 en 21 jaar, die een uitzonderlijke, belangeloze prestatie heeft geleverd, meld deze dan aan voor de ‘Harlinger Held’. Deze persoonlijke onderscheiding wordt uitgereikt tijdens de uitreiking van de koninklijke onderscheidingen.

• Schrijfmarathon Amnesty International op honderden locaties in het land

(11-12-2017)

Rondom 10 december, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens schrijven mensen jaarlijks brieven voor mensen die zijn gemarteld om wat ze geloven. Die gediscrimineerd worden om wie ze zijn, die vastzitten omdat ze voor hun mening uitkwamen of vermoord werden terwijl de daders vrijuit gaan.

• Cashless Arriva per 1 januari 2018

(07-12-2017)

Betalen met je PIN of met je mobiel is in het dagelijks leven meer dan normaal geworden. Contant betalen kan nog wel, maar verdwijnt langzaam naar de achtergrond. Arriva omarmt deze ontwikkelingen en stapt daarom over op nieuwe betaalmogelijkheden in haar bussen. Zij doen dit om het Openbaar vervoer makkelijker en veiliger te maken.

Gemeente Harlingen

Klantcontactcentrum